برای درمان زودانزالی به کجا باید مراجعه کرد؟

من مشکل زودانزالی دارم. باید به چه پزشکی مراجعه کنم؟

پاسخ دکتر شکیب:

سوال خیلی خوبیه. واقعا برای درمان مشکلات جنسی، مثل همین زودانزالی که این همه در آقایان شایعه، باید به چه کسی مراجعه کرد؟

ما یک مشکل بزرگ در کشورمون داریم که امیدواریم کسی فکری برای اون بکنه. در دنیا، سالهاست که رشته های مستقلی با عنوان های درمانگری جنسی یا سکسولوژی در دانشگاه ها ایجاد شده و فارغ التحصیلان این رشته ها به صورت تخصصی به درمان اختلالات این حوزه مهم از زندگی مردم می پردازند.

در کشور ما اما گویا چنین مشکلاتی اصلا وجود نداره! در نتیجه نه هنوز در نظام سلامت این جایگاه تعریف شده و نه هنوز نظام آموزشی ما این حوزه رو به رسمیت شناخته. ما در ایران این رشته ها رو نداریم و قانونا هم در تابلوی مطب هیچ پزشک یا مشاوری نمی تونه این عنوانها (یعنی س.ک.س تراپیست یا س.ک.سولوژیست) نوشته بشه.

همه اینها یعنی اگر شما مشکلی تو این حوزه داشته باشین، سردرگم میشین و مثل این دوستی که سوال پرسیدن، اصلا نمی دونین به چه کسی باید مراجعه کرد.

خانم ها معمولا مشکلات جنسی شونو اول با متخصص زنان مطرح میکنن. اما متخصصان زنان و زایمان هم معمولا در این باره اطلاعات زیادی ندارن. اونها جراح هستن و بیشتر وقتشون تو اتاق عمل میگذره؛ درحالی که درمان مشکلات جنسی از طریق مشاوره است و نیاز به وقت گذاشتن زیادی داره برای مراجع. برای همین اغلب، متخصصان زنان نمی تونن کمک زیادی بکنن.

مردها، گاهی مراجعه می کنن به متخصصان ارولوژی یا جراحان کلیه و مجاری ادرار؛ که اونها هم جراح هستن و نهایتا با چند داروی محدودی که میشناسن تلاش می کنن مسایلی مثل اختلال نعوظ یا زودانزالی رو درمان کنن؛ در حالی که در اغلب موارد، این مشکلات ریشه های روانی دارن و رفتاردرمانی و روان درمانی راه حل اونهاست؛ چیزی که در حیطه کاری متخصصان ارولوژی یا متخصصان زنان نیست.

عده کمی از افراد هم هستند که به ذهنشون میرسه باید به مشاوران یا روان شناسان یا روان پزشکان مراجعه کنن. اینها البته شانس بیشتری برای درمان دارن. اما نکته اینجاست که اساسا در برنامه آموزشی رشته های پزشکی یا روان پزشکی یا روان شناسی یا مشاوره هم، در کشورما، سرفصل های مربوط به درمان مشکلات جنسی مورد توجه قرار نمی گیرن. نتیجه این میشه که اغلب روان شناسان و مشاوران و روان پزشکان ما هم اطلاعات کافی برای درمان مشکلات جنسی ندارن.

چه باید کرد؟ فعلا، تنها کاری که میشه کرد اینه که قبل از مراجعه به روان شناس یا پزشک یا مشاور، از او بپرسین که آیا تو این حوزه کار می کنه یا نه. برخی پزشکان، روان شناسان، روان پزشکان و اخیرا فارغ التحصیلان مامایی، با شرکت در دوره های آموزشی غیر رسمی و مطالعات شخصی خودشون، تو این فضا وارد شدن. عده ای موفق ترند و عده ای هم کمتر. به همین خاطر، شما باید قبل از مراجعه، خوب تحقیق کنین و البته تحقیقات تون تضمین کننده نتیجه هم نیست.

مثل هر تخصص دیگه ای، ممکنه مشاوری که بهش مراجعه می کنین، خودش فکر کنه خیلی میدونه، اما واقعا این طور نباشه. پس ممکنه شما مراجعه کنین اما نتیجه لازم رو نگیرین. ولی نباید ناامید بشین. نباید فکر کنین مشکل من اصلا حل شدنی نیست. تو هر تخصص دیگه ای هم ممکن بود این اتفاق بیفته؛ چه برسه به درمانگری روابط جنسی که این همه پیچیده است و این همه هم ما در اون مساله داریم.

اولین اصل تو درمان اختلالات عملکرد جنسی، این باوره که مشکل من قابل درمانه. اگه همین یک اصل رو تو ذهن داشته باشیم، مطمئن باشین که بالاخره میشه راه حلی پیدا کرد.

برچسب ها: زودانزالی, مشاوره

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید