به بهانه روز مشاوره و روان شناسی: مشاوره شیرین از نوع چهارم

اگر تیتر این یادداشت گیج کننده است، بر من ببخشایید. وقتی سه نوع مشاوره را که می شناسید توصیف کنم، موضوع روشن می شود.

در نسبت با ازدواج (یا به طور کلی تر، رابطه) می شود انواع مشاوره را این طور تعریف کرد:

 

١- مشاوره قبل از ازدواج:

آقای دکتر محمد مجد مشهور (که اعتراف می کنم روزگاری اسطوره من بودند و با اینکه هرگز شاگرد مستقیم ایشان نبوده ام، اما از ایشان بسیار آموخته ام) خود را مبدع این نوع مشاوره در ایران می دانند.

نمی دانم چقدر این ادعا درست است، اما بی تردید، با تلاش ایشان و استادان دیگر بوده که امروز، زوج های بسیاری، قرارداد سترگی چون ازدواج را بی تایید مشاوران امضا نمی کنند؛ و چه بسیار تصمیم های نادرست و زندگی های مشترک تلخ و تیره و تار که مشاوران از آن پیشگیری می کنند. امروز کسی تردید ندارد در ضرورت مشاوره پیش از ازدواج.

 

 

٢- مشاوره اختلافات زناشویی:

احتمالا رایج ترین و قدیمی ترین نوع مشاوره است. من آن را مشاوره تلخ می نامم؛ چون درباره مشاوره شیرین حرفها دارم.

 

٣- مشاوره طلاق:

این جدیدترین نوع مشاوره است و چقدر ضروری. جمله معروفی هست که اگر مشاوره قبل از طلاق نروید، مجبور به مشاوره بعد از طلاق می شوید. افسردگی ها و ناسازگاری ها و مشکلات اجتماعی بسیاری که در کمین نشسته را می شود با مشاوره طلاق کمتر و کمتر کرد.

 

اما چهارمین نوع مشاوره، که کمتر کسی آن را به رسمیت می شناسد و موضوع اصلی این نوشته است:

۴- مشاوره شیرین یا مشاوره بعد از ازدواج:

در جامعه ما که محدودیت های بسیار در آگاهی بخشی جنسی در رسانه های عمومی و حتی در محیط های آموزشی هست، همه زوج ها، یک ماه بعد از عقد (دقت کنید که می گویم بعد از عقد، و نه مثلا آن طور که الان رایج است، در کلاسهای آموزش قبل از عقد در مراکز بهداشت)، در زمانی که احتمالا شیرین ترین دوره زندگی است، باید مراجعه کنند برای مشاوره سلامت جنسی. درست همان زمان که اولین تجربه ها را با هم داشته اند و احتمالا مثل آلیس هستند در سرزمین عجایب، و پر از سوال و ابهام.

 

ما ملت خودمحور همه چیزدانی هستیم که فقط وقتی اوضاعمان خیلی خراب می شود، فکر مشاوره می افتیم (بگذریم که خیلی هایمان در بدترین اوضاع هم به فکرش نمی افتیم). ضرب المثل مان هم این است: گرهی که با دست باز می شود، چرا با دندان؟ که یعنی تا جان به لب نشده ای، دست به جیب نبر! اما انگلیسی ها ضرب المثل دیگری دارند:A stitch in time keeps nine یعنی یک کوک به وقت، در لباسی که پارگی کوچکی دارد، از ده تا کوک دیگر جلوگیری می کند.

 

 

معتقدم در روزهای عسلی زندگی مشترک، لازم است زوج ها، با لبخند وارد اتاق مشاوره شوند، با این هدف که هرچه باید، درباره رابطه جنسی بدانند و همه سوالهایشان را بی پرده بپرسند و یاد بگیرند چطور درباره اش حرف بزنند. این یک کوک به موقع، حتما جامه زندگی مشترک آنها را از زحمت ده ها سوزن نخ آینده محافظت خواهد کرد.

 

نمی دانم، اگر عمر باقی باشد، شاید یک روز من هم ادعا کردم اولین کسی بودم که در ایران مشاوره بعد از ازدواج را معرفی کردم! این را البته یک شوخی تلقی کنید و نشانه ای از تمایل ذاتی آدمیزاد به خودنمایی. مهم این نیست که کی اول باشد یا نباشد. مهم این است که همه کمک کنیم جامعه ای سالم تر، با انسان هایی خوشحال تر داشته باشیم.

 

این پرسش و پاسخ ها را هم نگاه کنید:


  •  سپاس از همراهی شما! مشتاق هستیم نظر شما را درباره این مطلب بدانیم. اگر عضو سایت نیستید اینجا ثبت نام کنید.

    *پس از عضویت برای ارسال دیدگاه از منوی ورود به سایت وارد شوید.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید