نقد یک مشاوره درباره خودارضایی (بخش دوم)

 نقد یک مشاوره درباره خودارضایی (بخش اول)

پاسخ مشاور:

به یاد داشته باشيد که حرامها و حلال هاي اسلام همه بر اساس يک مصلحت و مفسده براي روح و روان و جسم انسان شکل گرفته اند، مصالح و مفاسدي که دانشمندان و روانشناسان بعد از هزارو چهارصد سال به برخي از آنها پي برده اند.

 

نقد من:

به عنوان یک فرد مسلمان، با اینکه همه حرام و حلال های خدا فلسفه ای دارد، موافقم. اما نکته هایی هست:

اول اینکه چه کسی می تواند قسم بخورد که همه آنچه ما حلال و حرام می دانیم، دقیقا نظر خداست؟ در همین فقه شیعه، ما روزگاری را گذرانده ایم که وسایل نوین ارتباط جمعی هم توسط فقها حرام اعلام شده. یا نظر بعضی از فقهای متاخر مثل آیت الله گلپایگانی این بود که هر نوع موسیقی حرام است. یا هنوز هم برخی فقها معتقدند شطرنج حرام است؛ اما آیت الله خمینی آن را حلال دانست و الان در همه بقالی ها هم هست. در همه این موارد ما باید رگ گردن می گذاشتیم که حتما دلایل علمی اثبات کرده اینها برای انسان مضر است؟

 

دوم اینکه فرض بگیریم حرام. آیا دلیل حرام بودن یا نبودن یک کار را باید در عوارض پزشکی آن جستجو کنیم؟ آیا نباید ظرف زمان و مکان را در تاسیس احکام شرعی در نظر بگیریم؟ چه کسی می تواند بگوید همه جزییات احکامی که از هزار و پانصد سال پیش آمده عینا الان هم باید اجرا شود؟ پس فقه برای چیست؟ آیا فقها فقط مورّخند و راوی احادیث؟

 

سوم اینکه از خودمان بپرسیم چرا فقط برای خودارضایی این همه داستان داریم؟ قطعا دروغ گناه بزرگی است. روایت با این مضمون هست که  معصوم (ع) می گوید مومن ممکن است ممکن است گناهانی مثل زنا هم مرتکب شود، اما دروغ نمی گوید. دین مگر نیامده برای اخلاق (انما بعثت لاتمم مکارم الاخلاق)؟ از نظر اخلاق، دروغ محکوم تر است یا خودارضایی؟ ما اخلاق را گذاشته ایم کنار و چسبیده ایم به یک سری احکام صوری و ظاهری دین. کاش این قدر که درباره عوارض خودارضایی حرف می زنیم، یک هزارم آن درباره این می گفتیم که رواج دروغ، که شیوعش بارها و بارها از خودارضایی بیشتر است، چه عوارض اجتماعی و اخلاقی ای دارد.

 

پاسخ مشاور:

اما راهکارهاي مقابله:

 

- يکي از بهترين کارهايي که مي توانيد براي تخليه انرزي تان بکار بگيريد ثبت نام در کلاس هاي ورزشي است. در اين صورت، قواى جنسى تعديل مى گردد. ورزش هايي مثل شنا،پياده روي ،واليبال ،بسکتبال و...

 

-سعي کنيد مدت زيادي تنها نمانيد. بيشتر در محيط صميمي خانواده حضور داشته باشيد. در جلسات گروهي شرکت کنيد.

 

- موقعي که به فکر خودارضايي مي رويد بايد بتوانيد حواس خود را پرت کنيد. همان موقع محيط را ترک کنيد و به فعاليتي ديگر بپردازيد.

 

- حتما اگر اين فکر به سراغتان آمد به دستشويي برويد و بدون دست ورزي، آلت خود را با آب سرد بشوييد.

 

- برنامه ريزي براي اوقات فراغت خود داشته باشيد. سعي کنيد هيچ وقت بيهوده اي نداشته باشيد.

 

- سعي کنيد از خوردن بيش از اندازه غذاهاي تند، تخم مرغ، دارچين، پياز،غذاهاي چرب بپرهيزيد چون اين غذاها سرشار از انرزي هستند.

 

- از ديدن فيلم هاي مبتذل خودداري کنيد. اگر اين فيلم ها داريد حتما آنها را از بين ببريد.

 

- سعي کنيد اگر برايتان امکان دارد به سرکار برويد.

 

- برنامه خوابتان را تنظیم کنيد. اول شب به رختخواب برويد و سعي کنيد در روز فعاليت هاي زيادي انجام داده باشيد و بعد از ظهر هم نخوابيد تا شب با خستگي کامل به رختخواب برويد. با شکم پر نخوابيد و به پشت هم بخوابيد.

 

- از پوشيدن لباس هاي تنگ و چسبان خودداري کنيد.

 

- درست است اين کار را مي کنيد ولي نمازتان را بخوانيد. چون زماني که شما وضو مي گيريد بايد پاک باشيد و در آن زمان سعي مي کنيد جلوي خود بگيريد و اين کار زشت را انجام ندهيد.

 

- ياد مرگ و قيامت: از جمله عوامل مهمى كه نقش زيادى در كنترل غريزه جنسى دارد، ياد مرگ و قيامت است. انسانى كه معتقد به مرگ و جهان آخرت است و اعتقاد دارد كه روزى بايد در پاى ميزان دادگاه الهى قرار بگيرد و جوابگوى اعمال و كردار خود باشد، هرگز به خود اجازه نمى دهد نافرمانى و معصيت كند و هميشه خود را در محضر الهى احساس مى كند و با تقويت ايمان، وسوسه هاى شيطان را سركوب مى كند.

 

نقد من:

نکته ای ندارم. همه این مطلب را آوردم که بگویم هرآنچه می شود برای مقابله با این رفتار گفت همین هاست. به همه دوستانی که از من پرسیده اند و می پرسند که راه ترک این رفتار چیست می گویم: همین ها که بارها شنیده اید. بسم الله. اراده کنید و ترک کنید. اما در ادامه، مشاور محترم، توصیه هایی دارد که با آنها صددرصد مخالفم.

 

پاسخ مشاور:

توصیه آخر من، کوتاه کردن مدت حمام است. در هنگام استحمام به نكاتى كه در پى مى آيد، توجه لازم مبذول داريد: سعى كنيد مدت حمام كردن تان كوتاه بوده، زمان زيادى در حمام نمانيد. به آلت تناسلى خود در آينه و يا به طور مستقيم توجه نكنيد. از بازى با آلت خود و ماليدن آن اجتناب نماييد. براى نظافت موهاى بدن خود، از داروهاى نظافت بهداشتى مثل «موبر» استفاده كنيد.

 

در حمام، هيچ گاه كاملا عريان نشويد، بلكه از شورت يا لنگ استفاده نماييد.  حتى الامكان موهاى زايد بدن خود را با فاصله بيشترى ازاله کنيد، يعنى سعى نمايند موى بدن خود را بيشتر نگه دارند. ولي به اين نکته هم توجه کنيد که اگر بيش از اندازه بزرگ شوند موجب کثيفي و خارش مي شوند و زمينه را براي خودارضايي فراهم مي آورد.

 

نقد من:

مشاور عزیز، در این نقد حتی پا را از توصیه های اسلامی هم فراتر گذاشته و علیرغم تاکیدات مکرر در روایات مبنی بر ازاله موهای زاید، تشخیص داده که شما این کار را نکنید! بعد البته یادش آمده که این که نمی شود؛ و آمده درستش کند و جمله شاهکاری گفته: اگر بيش از اندازه بزرگ شوند موجب کثيفي و خارش مي شوند و زمينه را براي خودارضايي فراهم مي آورد!

 

اینکه ما به افراد توصیه کنیم حتی به بدن خودشان نگاه هم نکنند مبادا به گناه بیفتند، نه اسلامی است، نه اخلاقی و نه هیچ چیز دیگر. وقتی ما حتی حداقل خود آگاهی یک فرد یعنی شناخت از بدن خودش را هم منع می کنیم، تنها نتیجه اش می شود  شیوع انواع اختلالات عملکرد جنسی بعد از ازدواج و افزایش نارضایتی های جنسی و افزایش آمار طلاق. همین را می خواستیم؟ واقعا چه اصراری داریم به بیان توصیه های غیر علمی منحرف کننده؟

 

این پرسش و پاسخ ها را هم نگاه کنید:

 

  •  سپاس از همراهی شما! مشتاق هستیم نظر شما را درباره این مطلب بدانیم. اگر عضو سایت نیستید اینجا ثبت نام کنید.

*پس از عضویت برای ارسال دیدگاه از منوی ورود به سایت وارد شوید.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید